Montenegro høsttur 2018

 

 

Program for tur til Montenegro, 8. – 15. september 2018.

 

Generelt: Ta med Friele frokost eller annen kaffe du liker. Alle spiser frokost i sine leiligheter– så du ha brunost, Nora syltetøy eller Mills kaviar. Ta med! Lurt med noen kaffefilter også. Ta med badehåndkle. Det kan være fin temp. i sjøen.

Så til reiseprogrammet:

Lørdag 8. sept.Frammøte på Flesland kl. 1450. Vi skal med DY916 med avgang 1650. Ankomst Dubrovnik kl 2000. Skal du ha med deg en liten en til kaffen/kvelden?Kjøp på Flesland!Ikke kjøp vin eller øl da dette er mye billigere der nede.

Søndag 9. Tid for å bli kjent. Lunsj på egenhånd, men flere har vært her tidligere og kan anbefale flere steder langs strandpromenaden. Felles middag på restaurantNautica kl. 1830. Vi får en Ramstek (oksefilet) med Madeirasaus, en frukt-cup til dessert og kaffe til dem som måtte ønske det.

Mandag 10. Vi drar på 2 – dagers tur! Pakk med deg en liten bag. Ingen galla-middager, så helt vanlig fritidsantrekk og behagelig skotøy. Minst mulig bagasje på turen.Husk piller og PASS!Vi skal krysse flere grenser, så passet må med!

Vi kjører kystveien oppover i Kroatia, stopper så vidt for å se Dubrovnik gamleby ovenfra veien. Kjører gjennom enklaven som Bosnia har i Kroatia og videre til vi tar av og kjører inn i Bosnia-Hercegovina. Ved byen Mostar stopper vi for lunsj på en restaurant ved elven, kikker litt rundt i byen og drar de 130 km. til Sarajevo, hvor vi sjekker inn på Hotel President. Twin og dobbelromer bestilt! Sannsynligvis middag på hotellet som ligger i gamlebyen (Stari Grad)

Tirsdag 11. kl 0730 – frokost og deretter en «guidedtour» på ca 2 timer. Litt tid til shopping også før vi kjører gjennom Bosnia-Hercegovina (kanskje en kaffesopp et eller annet sted) til byen Trebinje.Rett før vi kommer til byen er klokken blitt så mye at det skriker i tarmene. Derfor – igjen en sjarmerende restaurant ved en annen elv, – lunsj/middag – på Restaurant Jablanica. 1 times guiding og shopping i Trebinjefør hjemover-turen over fjellet.

Onsdag 12. har alle «fri» og spiser lunsj der det passer. I Djenovice eller kanskje i Herceg Novi? (10 € med taxi) Vi samles til felles middag på RestaurantNauticakl 1830 hvor reiselederen har valgt en «stuffedchicken» til hovedrett og en Tiramisu til dessert. Kaffe ved behov. Vin/øl følger med

Torsdag 13. Busstur som tar hele dagen, så pakk med vannflaskene dine. Vi kjører inn gjennom «fjorden» Boka Kotorska . En kjekk tur med Sara som guide. Ved Kotor tar vi veien opp i fjellet og etter 28 hårnålsvinger og litt smale veier er vi ved Montenegros eldste restaurant hvor vi inntar en enkel lunsj. Landsbyen heter Bukovica. Etter lunsj og suvernir-handling kjører vi videre på de kronglete veiene til den gamle hovedstaden Cetinje, hvor Sara forteller oss masse. Dette kan hun! Deretter kjører vi ned til kysten av Adriaterhavet til utsiktspunket (restaurant) som ser ned på den gamle øya, Sveti Stefan. Her inntar vi noen forfriskninger før vi drar til Budva og videre hjemover. Vi skal ikke helt hjem, men etter en kort fergetur kjører vi til Morinj og spiser middag på en veldig spesiell restaurant – CatovicaMlini.Gled dere til å se denne restauranten!

Fredag 14. skal vi på båttur til Porto Montenegro og Kotor. Inne i gamlebyen i Kotor har vi erfaring fra at en felles lunsj bare blir rotete, så dette fikser hver især.Massevis av restauranter med forskjellige lands kjøkken. Vel hjemme igjen så skal vi til felles middag på Nautica som en «takk for turen middag».Menyen er FiléNautica og med en Palacinke til dessert. Dette er liksom kvelden da vi slår oss litt løs, så her inngår viner/øl og mere til i opplegget. – og så er det bare 7 min. å gå hjem.

Lørdag 15. gjør alle som de vil. – helt til vi samles på Nautica igjen for en felles lunsj kl. 1400. Her får vi en kylling med sesamfrø, dressinger og Pommes Frites. Dessert – en fruktsalat. Det er greit med et måltid på denne tiden, da flyet går først 2040, og flyplassmaten på Dubrovnik stort sett er sandwich’er og er dyre.

Sjekke med resepsjonen om når vi må forlate leilighetene (hvis det kommer nye gjester). Pakke kofferten og tømme bosset før avgang. Bussavgang ca. kl. 1700 Flyet vårt DY917 går kl. 2040fra Dubrovnik og skal etter planen lande i Bergen kl. 2350. Bussen «hjemmefra» til flyplassen tar fra 1 time til 3 timer beroende på grenseovergangen. Ta med godt med drikke i bussen.

Vi ønsker alle en god tur.    Hilsen Arrangementskomiteen.