Referat tur til Irland 2022

 

 

 

Referat fra Irlandsturen 4. – 9. september 2022

Turen i år gikk til den grønne øyen Irland, vest for Storbritannia og klimaet her er mildt og varierende året rundt

Søndag 4. september kl 05.45 møtte 17 deltakere opp på Flesland. Reisen startet med fly via Oslo til Dublin. De første dagene skulle vi tilbringe på  vestkysten. Etter noen forsinkelser kjørte vi med buss vestover til Galway, Flannery Hotel,  hvor vi skulle spise middag og bo i to netter.

Dagen etter var det dagsutflukt med buss og en flink guide til Connemara distriktet gjennom fine, små landsbyer, og et nydelig landskap med myrer, fjell og innsjøer. Connemara regnes som den villeste og den mest romantiske delen av Irland. Det første besøket var hos Joyce Country Sheepdogs, en familiedrevet gård. Her fikk vi informasjon om og demonstrasjon av hvordan Border Collie gjeterhundene klarer å samle «blackface» sauene ned fra fjellet.

Videre gikk turen til Kylemore Abby.  Det ble et lite stopp på veien ved Killary fjorden for fotografering.

Kylemore Abby ble grunnlagt i 1920 på eiendommen Kylemore Castle (1868) og er i dag et kloster for benedikternonner og er kjent for sin Abbey International School for unge jenter. Her kunne man også ta en omvisning i den Viktorianske hagen.

På tilbaketuren ble det tid for noen av oss til å ta en rusletur i Galway City. Her ble det også et hyggelig treff på en lokal pub før vi vendte tilbake til hotellet og middag. En fin avslutning på kvelden ble det etter middagen med gitar og sang av Erling.

 

Tirsdag pakket vi kofferten igjen for å reise videre med buss til Dublin. Men først skulle vi sørover og se den spektakulære severdigheten ut mot Atlanterhavet «Cliffs of Moher». Klippene her er på det høyeste ved det gamle tårnet «O’Brien’s tower» 214 m. Det blåste friskt da vi gikk langs klippene, men heldigvis ikke regn.

Herfra gikk bussturen videre gjennom Limerick-distriktet og videre på motorveien, med bare et lite stopp på «Obama placa» , og så videre til Dublin og Harcourt hotell hvor vi skulle bo til fredag.

 

Neste dag hadde vi en fin bytur rundt i Dublin. Vi besøkte Trinity College og den berømte The book of Kells. Vi spiste lunsj på en pub før vi besøkte Guinness Storehouse, et av Europas største bryggerier. Her fikk vi etter guidingen smake på ølet oppe i baren i 7.etage.

Denne kvelden skulle vi spise middag på Merry Ploughboy pub hvor vi fikk underholdning med irsk musikk av bandet med samme navn, og opptreden av Riverdans.

Erling hadde gebursdag og noen av deltakerne hadde fortalt det til betjeningen. Dermed fikk han lys på kaken og det ble spilt gebursdagssang. Etter pausen ble han oppfordret til å synge med orkesteret. Den tok han med Johnny Cahs sin sang til Irland – «Forty shades of green» til stor applaus.  Orkesteret oppfordret også alle til å være med på en «klappevise» og da valgte de blant våre Kirsti til å få en T-skjorte.  En veldig hyggelig kveld med god mat og god musikk – og musikerne fikk publikum med, og en flott danseoppvisning – helt utrolig å se hvor fort føttene gikk i dansen.

 

Torsdag, vår siste dag før tilbaketuren, ble det besøk på Teeling Whiskey Distelleri med omvisning og veiledning om produksjonen, og en smak på whisky og en cocktail. Deretter ble det tid til en liten tur i byen på egenhånd og et treff for de fleste på en pub i gågaten. Under middagen på hotellet denne kvelden ble det litt støyende av disko-musikk da spisesalen var under oppussing. Det ble derfor et litt tidligere oppbrudd.

 

Fredag gikk turen tilbake til flyplassen etter frokost og videre med fly via Oslo til Bergen. Selv om vi denne uken hadde gått glipp av sommervarmen og solskinnet som var i Bergen, var vi veldig fornøyd med både opphold og vært i Irland – nesten ikke regn. Det hadde vært en flott og interessant tur.

En stor takk til Thor som tar initiativ til slike fine opplevelser. 😊

 

10.september 22/rai